Tegenwoordig hebben ze voorgesneden spekblokjes. Alleen mogen ze niet te dun zijn, en zeker niet voor carbonara. Gebruik genoeg witte peper. Die is milder dan de zwarte. In oorsprong wordt er geen room gebruikt. Ik gebruik meestal wel een beetje room. Dat werkt makkelijker.
– 4 eieren
– 350 gr spaghetti
– 200 gr spekblokjes (natuur)
– witte peper v/d molen
– nootmuskaat
– 15 cl room
– gemalen parmezaan of iets gelijkaardig
– olijfolie
Zet een grote kookpot op het vuur met ruim gezouten water en breng aan de kook. Kook de pasta.
Kluts de eieren voeg aardig wat witte peper van de molen toe, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg dan de parmezaan toe en meng.
Als de spaghetti gaar is, giet dan af in een vergiet. In dezelfde kookpot waar je de pasta in gekookt hebt, giet je een scheutje olie. Bak de spekjes aan, giet de room bij de spekjes en breng even aan de kook. Demp het vuur en voeg de pasta toe en meng de blokjes spek er goed onder. Zet het vuur af en voeg het eiermengsel toe en meng goed door mekaar. Serveren in een diep bord en werk af met wat gemalen parmezaan.