Aspergesoep maken is niet moeilijk. Je kan perfect aspergesoep maken met de schillen en de hardere achterste stukjes. Zorg wel dat je de achterste stukjes vooraf mee geschild hebt. Want die gaan we gebruiken als garnituur.
- 350 g aspergeschillen + achterste stukjes
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes (kip – Knorr)
- 100 ml room
- 40 g goede boter
- 40 g bloem
- peper van de molen
- gehakte peterselie of versnipperde bieslook
- Doe de schillen en de stukjes samen met de bouillonblokjes bij het water.
- Kruid met peper van de molen.
- Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Giet de bouillon door een zeef.
- Laat de schillen + de achterste stukjes wat afkoelen.
- Snijd de achterste stukjes in kleine blokjes.
- Laat de boter smelten in een pot en meng de bloem eronder.
- Giet er de aspergebouillon bij en breng al roerend met een garde aan de kook.
- Voeg de room en de blokjes asperges toe.
- Warm nog even goed door.
- Meng er de peterselie of de bieslook onder.