Dit recept staat al van 2007 op de blog. Ik heb het recept recent een beetje aangepast en er een nieuwe foto bij geplaatst. Je kan de balletjes zowel koud als warm eten. Lekker met frietjes of puree!
Voor de tomatensaus
- 1 ajuin (versnipperd)
- 300 g tomatenpassata
- 100 g ketchup
- ½ bouillonblokje kip (Knorr)
- ½ koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- maïsolie
- Laat de ajuin 15 minuten op een zacht vuur onder deksel stoven, zonder kleuren.
- Roer enkele keren om.
- Voeg de tomatenpassata, ketchup, paprikapoeder en bouillon toe.
- Laat even pruttelen.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind er de saus mee.
Voor de gehaktballetjes
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 30 g paneermeel
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 bouillonblokje rund (Knorr)
- snuifje zout
- peper naar smaak
- Meng het ei, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper onder het gehakt.
- Rol er balletjes van (de grootte van soepballetjes).
- Breng een pot met ruim water aan de kook met het bouillonblokje.
- Voeg de balletjes toe.
- Laat 3 minuten koken.
- Giet de balletjes af in een vergiet en meng ze onder de tomatensaus.