De vellen die ik gebruik zijn loempiavellen die je kan kopen in de Sun Wah supermarkt.
De loempiavellen zijn 15 cm op 15 cm. Kleine loempia’s dus.

Vulling:
250 gr gehakt
1/2 wortel
1/4 ajuin
1/2 groene parika
2 bladeren chinese kool
3 champignons
beetje gekookte mie
1 teentje look geperst of 2 cm lookpasta
1 eetlepel sojasaus
currypoeder

Haal een uur op voorhand de loempiavellen uit de diepvries.
Kuis de groenten en snijd in kleine blokjes.
Bak het gehakt aan in een koekepan of wok, voeg de look toe, bak de groenten even mee en voeg een eetlepel sojasaus toe, kruid met wat currypoeder.
Neem een velletje deeg en leg een eetlepel van de vulling op het deeg bestrijk de kanten met wat water en vouw de loempia dicht (zie foto). Bak af in de frituurvet op 180 graden in ongeveer 3 minuten. Serveer er zoetzure saus bij.

Tips:

  • Heb je loempia’s over: je kan ze perfect invriezen!
  • Pak de loempia’s voor een tweede keer in op die manier is de kans op openspatten miniem. Ik doe dit altijd!

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!