Hier mijn penne all arrabbiata. Spekjes, erwten, tomaten gebruik ik altijd, voor de rest kijk ik wat voor groenten ik in huis heb. Ik maak het ook niet te pikant voor de kinderen.

voor 2 à 3 personen

– 1 courgette
– 2 sjalotten
– 1/2 rode paprika
– 1/2 groene paprika
– chilipoeder
– een handvol doperwtjes (diepvries)
– een half blik gepelde tomaten in stukjes
– 250 gr gezouten spekreepjes
– 3/4 eetlepel paprikapoeder
– wat blaadjes oregano (wilde marjolein)

Kuis de courgette, paprika’s en snijd in kleine blokjes, pel de sjalotten en versnipper. Bak het spek aan zonder kleuren en voeg de groenten toe, laat onder deksel 5 minuten op laag vuur zachtjes stoven, af en toe roeren. Voeg nu het half blik gepelde tomaten toe, de paprikapoeder, een snuifje chilipoeder en de doperwtjes. laat even zachtjes koken en bind met één lepeltje maïzena, opgelost in wat water, kook nog even door en voeg de blaadjes oregano toe. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking en serveer er de saus bij.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!