250 gr pure chocolade
10 cl melk
250 gr goede boter
250 gr bloem
350 gr fijne suiker
7 eieren

1. Verwarm de oven voor op 200° C.
2. Splits de eieren. Klop het eigeel op met 175 gr suiker.
3. Klop eveneens het eiwit goed stijf met 175 gr suiker.
4. Smelt de chocolade met de melk.
5. Smelt de boter en meng deze onder de opgeklopte eierdooiers.
6.Voeg de bloem en eiwitten toe.
7. Verdeel het deeg in twee kommen.
8. Voeg bij één deel de gesmolten chocolade toe.
9. Doe het chocolademengsel terug bij het andere deeg en meng het een heel klein beetje.
10. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin.
11. Bak de cake eerst 10 minuten op 200°C.
12. Verlaag dan de temperatuur naar 180°C en laat nog ca één uur bakken.

Recept gewone cake

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!