Dit recept staat op de verpakking van Imperial zelfrijzend bakmeel. Eenvoudig en snel.
Ik heb er, op vraag van de kinderen, bosvruchten bij gedaan. Je kan eventueel bosvruchten uit de diepvries gebruiken.
- 300 g Imperial zelfrijzend bakmeel
- 130 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 160 ml melk
- 125 g gesmolten boter
- 1 ei
- 250 g bosvruchten
- Zeef de bloem in een ruime kom.
- Smelt de boter.
- Voeg suiker en vanillesuiker toe.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Meng melk, boter en het losgeklopte ei.
- Voeg toe aan de bloem en meng tot je een mooi egaal beslag krijgt.
- Meng er de bosvruchten onder.
- Zet ca. 16 papieren muffinvormpjes in een muffinvorm.
- Bak de muffins in ca. 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.