Een pastagerecht is altijd lekker en meestal snel klaar.
Voor dit recept kruipt er alleen wat tijd in het pellen en kuisen van de scampi’s.
Pasta met scampi’s en zachte tomatenroomsaus.
Voor 2 à 3 personen:
– 300 gr pasta naar keuze
– 500 gr scampi’s
– 3 gr bouillonblokje (vis)
– 300 ml water
– 1 koffielepel paprikapoeder
– een half koffielepeltje tomatenpuree
– 100 ml room
– 1 sjalot
– bieslook
– peper v/d molen
– olijfolie
– een half koffielepeltje aardappelzetmeel opgelost in een beetje water
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal door een klein sneetje te maken aan de bovenkant van de scampi en het zwarte draadje te verwijderen.
Bak de pelletjes van de scampi’s roze in wat olijfolie in een kookpotje, giet het water erbij, voeg bouillonblokje toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Giet door een zeef, laat wat afkoelen en meng er de tomatenpuree, paprikapoeder en room onder.
Zet een grote kookpot met ruim water op het vuur en kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de scampi’s aan beide kanten even aan en kruid met wat peper en een beetje zout. Voeg het roommengsel toe. Laat even opkoken en bind (matig) met aardappelzetmeel. Doe de pasta in een bord. Doe er wat saus over en wat versnipperde bieslook.