Deze keer is kaassaus gebonden met aardappelzetmeel, je zou ook de “klassieke” kaassaus kunnen maken en er de gekookte hesp onder roeren.
Deze saus is sneller klaar en wat minder zwaar.
Maak als het kan het recept niet op voorhand, de pasta gaat de kaassaus te veel opnemen, en is op die manier niet meer smeuïg.
Voor 3 personen
– 300 gr macaroni
– 500 ml volle melk
– 500 gr gekookte hesp
– 2 koffielepels aardappelzetmeel, opgelost in een beetje water
– een half koffielepeltje zout
– peper v/d molen
– nootmuskaat
– 130 gr gemalen kaas
– paneermeel
Breng de melk aan de kook, voeg het zout toe en kruid met nootmuskaat en peper. Bind de saus met het aardappelzetmeel, laat even goed doorkoken, roer af en toe, zet het vuur af en meng er 100 gr gemalen kaas onder. Snijd de hesp in blokjes of reepjes en roer onder de saus.
Zet een kookpot op het vuur met ruim water en breng het aan de kook met wat zout en een scheut olijfolie. Kook de macaroni gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de macaroni af in een vergiet en doe ze in een ovenschotel, meng er de kaassaus met hesp onder, strooi er wat gemalen kaas en paneermeel over. Gratineer onder de grill.