– 250 ml water
– 5 verse eieren
– 200 g bloem
– 1 en een 1/2 theelepel suiker
– 100 g goede boter
– snuifje zout
Doe het water met de boter, suiker en zout in een kookpot en breng aan de kook.
Voeg de bloem in één keer toe en meng goed onder mekaar met een houten spatel op een laag vuurtje. Laat even drogen.
Neem het potje van het vuur en meng de eieren één voor één onder het deeg. Zorg wel steeds dat het deeg het ei goed heeft opgenomen, voor je het andere toevoegt.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit bolletjes op bakpapier, maar niet te groot wat ze worden nog groter in de oven.
Bak de soezen in een oven van 200° C in ca 15 minuten.
Vul de soesjes met vanille-ijs, banketbakkersroom, pudding, room… dop ze in chocoladesaus of bestrooi met poedersuiker.