– 500 g biefstuk (dunne lende)
– 100 g gerookt spekblokjes
– 80 g fetakaas in klein blokjes
– 1 rode paprika
– 1 ajuin
– 200 g gepelde tomaten in blik
– 1 eetlepel balsamico-azijn
– 1/2 koffielepel gemberpoeder
– 1 koffielepel currypoeder
– 150 g risone pasta = griekse pasta (verkrijgbaar bij Colruyt)
– olijfolie
– olijven in look
– verse basilicum
Snijd de biefstuk in fijne reepjes, pel de ui en snijd in halve ringetjes, kuis de paprika en snijd in reepjes. Meng het gemberpoeder en de curry in een kom, meng het vlees eronder.
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Giet wat olijfolie in de pan, bak reepjes rundvlees en kruid met zout. Doe het vlees in een kommetje en houd warm.
Bak nu het spek in dezelfde pan, voeg ui en paprikareepjes toe en blus met balsamico-azijn. Meng er de gepelde tomaten door en breng op smaak met zout, giet de pasta af en meng onder het gerecht.
Doe het gerecht in een serveerschaal, strooi er de feta over een aantal olijven en wat gescheurde basilicumblaadjes.