Lekker bij een stukje (wild)paté of foie gras met een toastje.
– 500 g rode ajuin
– 2 dl rode wijn
– 40 g bosvruchten (diepvries Colruyt)
– takje citroentijm
– 1 laurierblad
– 2 eetlepels frambozenazijn
– maïsolie
– 125 g honing
– zout
– peper van de molen
– ca 3 g aardappelzetmeel
– Pel de ajuin, halveer en snij in dunne halve ringen.
– Doe een eetlepel maïsolie in een kookpotje en stoof de ajuin aan zonder kleuren.
– Voeg er de wijn, honing, citroentijm en laurier aan toe.
– Laat 50 minuten zachtjes pruttelen, roer af en toe.
– Voeg er de frambozenazijn en bosvruchten aan toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.
– Kruid met een snuifje zout en peper van de molen.
– Giet er ca 15 cl water bij en bind met een beetje aardappelzetmeel opgelost in water.
– Breng nog even aan de kook.
– Laat afkoelen.