Voor 2 a 3 personen (hoofdgerecht):
– 900 g gamba’s (tijgergarnalen)
– olijfolie
– 3 pikante pepertjes
– 5 gepelde teentjes look of 5 cm lookpasta
– 4 g zout
– 60 ml olijfolie
– 60 ml citroensap
– Knip de bovenkant van de gamba’s open met een schaar en verwijder het darmkanaal.
– Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en was nadien je handen. Contact met je ogen kan immers irriteren.
– Snijd de pepertjes in kleinere stukjes.
– Doe de pepertjes samen met zout, look, citroensap en olijfolie in een keukenmachine en maal fijn.
– Bestrijk de gamba’s met een deel van de saus.
– Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe er de gamba’s in.
– Kruid ze met zout en bak 2 minuten per kant.
– Serveer er apart wat van de saus bij.
– Lekker met stokbrood of frietjes.