Voor de pasta
– 300 g semola di grana duro, verkrijgbaar bij Delhaize
– 3 eieren
– 1/2 theelepel zout

-Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje.
-Doe de eieren in het kuiltje en voeg een half theelepeltje zout toe.
– Kneed dit alles in ca 5 min tot een soepel deeg
– Het deeg afdekken in een vochtige doek en 30 minuten laten rusten.

Voor de vulling
– 250 g kastanjechampignons
– 130 g gehakt
– peper en zout
– olijfolie

– Was de champignons vlug onder wat water en snijd in kleiner stukken.
– Bak de champignons aan in wat olijfolie en kruid met zout en peper.
– Bak het gehakt even aan (niet te lang laten bakken).
– Doe champignons en gehakt in een hoge beker en mix fijn met de staafmixer.
– Breng op smaak met peper en zout.

Pasta vullen
– Draai het pastadeeg door een pastamachine.
– Snijd rondjes uit het deeg.
– Leg op ieder pastarondje wat van de vulling.
– vouw tortellini
– Kook ze in ruim gezouten water met een scheutje olijfolie in ca 4 minuten beetgaar.


Voor de paprika tomatensaus
– 1 ajuin
– 1 gele paprika
– 1 wortel
– 150 g gepelde tomaten
– 1 koffielepel basilicumolie
– snuifje tijm en oregano
– 3/4 bouillonblokje (kip)
– peper v/d molen
– 1 koffielepeltje paprikapoeder

– Kuis de groenten en snijd in stukken.
– Stoof even aan in wat olijfolie zonder kleuren.
– Voeg gepelde tomaten, basilicumolie, tijm en oregano toe.
– Laat 25 minuten pruttelen onder deksel, roer af en toe.
– Voeg het blokje kippenbouillon en paprikapoeder toe, en mix de saus met een staafmixer.
– Is de saus te dik? Voeg dan een beetje water toe.

Doe de tortellini in een serveerschaal, giet de tomatensaus erover, serveer er apart gemalen parmezaan bij.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!