– 225 g amandelpoeder (verkrijgbaar bij Colruyt)
– 125 bloemsuiker
– 1 eiwit
– 1 mandarijn
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 druppel amandel-essence
– 1 druppel vanille-essence
– Snijd de schil van de mandarijn, maar enkel het oranje.
– Snijd de schil zeer fijn.
– Klop het eiwit los maar niet stijf, voeg vanille-en amandelessence toe.
– Meng al de ingrediënten (behalve de olie) goed door elkaar tot deeg.
– Moest het deeg wat te droog zijn voeg dan enkele druppels water toe.
– Rol er een worst van met 5 cm doorsnede.
– Snijd de rol in plakjes van 1 cm.
– Leg ze op een geoliede bakplaat.
– Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes 10 minuten.
– Draai ze daarna voorzichtig om en bak nog 5 minuten.
– Laat de koekjes afkoelen op een rooster.