Ik heb de kipfilet klaar gemaakt onder de grill. h
Het is “gezonder” dan in de pan maar is zeker zo smakelijk. De gaartijd van de kipfilets zal wel afhankelijk zijn van de dikte. Pas dit eventueel aan.
Voor 2 à 3 personen:
– 200 g couscous
– 2 wortelen
– 1 courgette
– 2 rode ajuinen
– korianderzaad
– 1/2 kipfilet per persoon
– 200 g gepelde tomaten in stukjes (blik)
– paprikapoeder
– currypoeder
– witte peper v/d molen
– zout
– olijfolie
– 1/2 blokje kippenbouillon
– Schil de wortels, pel de ajuin en was de courgette.
– Snijd de wortels en courgettes in schijfjes en de uien in ringen.
– Hak of vijzel een aantal bolletjes koriander.
– Stoof zonder kleuren de ajuinen ca 5 minuten.
– Voeg nu de wortelen toe en laat eveneens 5 minuten meestoven.
– Voeg nu de courgette en tomaten toe.
– Kruid met koriander en verkruimel er de kippenbouillon over.
– Laat 10 minuten stoven (roer af en toe)
– Kruid de kipfilets met zout, paprikapoeder, currypoeder en peper.
– Laat ze ca 15 minuten garen onder een voorverwarmde grill, draai de kipfilets halfweg een keer om.
– Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
– Doe de couscous in een serveerschaal.
– Schik de groenten en de kip erop.
Tip !
Neem liefst kleine courgettes ze bevatten minder water als de grotere courgettes, maar wel meer aroma.