Net iets anders dan stoofvlees met bier
Voor 2 à 3 personen:
500 g stoofvlees
200 g ajuin in halve ringen
worcestersaus
1 en 1/2 koffielepel suiker
1 en 1/2 koffielepel zout
1 eetlepel mosterd
snuifje fijn gemalen tijm
1 blaadje laurier
1 koffielepel azijn
goede boter
bloem
peper van de molen
Smelt wat boter in een koekenpan en bak het stoofvlees goed bruin aan.
Doe het in een kookpot.
Bak in dezelfde pan de ajuin bruin (voeg eventueel nog wat boter toe).
Als de ajuin mooi bruin gekleurd is, giet er dan wat water bij en en maak de aanbaksels los onder voordurend koken.
Voeg het ajuinmengsel bij het vlees.
Voeg water bij het stoofvlees zodoende dat het juist onder staat.
Voeg suiker, azijn, laurier, tijm, mosterd, peper en zout toe.
Breng het stoofvlees aan de kook en laat ca 2 uur zachtjes sudderen onder deksel. Voeg eventueel wat water toe.
Maak een roux.
Als het vlees mals is, giet je het af in een vergiet, maar vang het kookvocht op in een andere kookpot.
Breng het kookvocht aan de kook en bind met wat roux (niet alles) onder voortdurend roeren.
Als de saus gebonden is, doe er dan nog een scheutje worcestersaus bij.
Proef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
Meng nu het stoofvlees onder de saus.
Lekker met verse frietjes!