Pastinaak is zoeter en zachter van textuur dan de “gewone” wortel. De pastinaak is verkrijgbaar van oktober tot maart. Een typische wintergroente. Eens het gevroren heeft wordt de pastinaak nog zoeter. Pastinaak is bijzonder lekker in soep, hutsepot, stoofschotels maar ook in salades.

Voor 3 personen:

– 500 g pastinaak
– 1.5 dl volle melk
– zout
– peper
– nootmuskaat
– 1 eetlepel olijfolie

– Schil de pastinaak en snijd in stukken
– Laat 25 minuten koken in gezouten water
– Giet de pastinaak af in een vergiet en doe terug in de kookpot
– Doe er de melk, zout, peper, nootmuskaat en olijfolie bij
– pureer met een staafmixer
– Lekker bij wild, gevogelte, vis of vlees

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!