Penne met tomatensaus

Soms wil je nog héél even dat vakantiegevoel vasthouden. Dat doen we vandaag met een penne met tomatensaus. De laatste avond van onze vakantie in Zuid-Tirol aten we deze heerlijke Italiaanse pasta als afsluiter van een al even zalige skivakantie. Vers geraspte parmezaan maakt het geheel af!

Penne met tomatensaus

Voor 3 à 4 personen:

  • 350 g penne
  • tomatenpassata 500 g
  • 120 g versnipperde ajuin
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • 1 koffielepeltje zout
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • een 20-tal verse basilicumblaadjes
  • vers geraspte parmezaan
  1. Doe de olie samen met de ajuin, oregano, zout en een draai van de peper molen in een pot.
  2. Laat 10 minuten zachtjes stoven (zonder kleuren) onder deksel.
  3. Voeg de tomatenpassata toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
  4. Snijd de basilicum in fijne reepjes en voeg bij de saus.
  5. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Giet de penne af in een vergiet.
  7. Meng er de saus onder en serveer met vers geraspte parmezaan.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!