Voor 4 personen:

Voor de kippenbouillon

  • 4 kippenbillen
  • 2 wortelen
  • 1 dikke ajuin of twee kleintjes
  • 1 prei
  • peterseliestengels of een snuifje gedroogde peperselie
  • snuifje gedroogde tijm
  • 2 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel zout
  • peper van de molen
  1. Kuis de groenten en snijd grof.
  2. Doe de groenten en de kippenbillen in een kookpot, zet juist onder met water.
  3. Voeg tijm, peterselie, kruidnagels, laurier, peper van de molen en zout toe.
  4. Laat 1 uur en 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Haal de kippenbillen uit het kookvocht.
  6. Giet het kookvocht door een zeef.
  7. Laat de kippenbillen wat afkoelen en pel het vlees er af.

Voor de gehaktballetjes

  • 300 g gehakt
  • 1 eitje
  • ca 30 g paneermeel
  • worcestersaus
  • Snuifje nootmuskaat, zout, peper en currypoeder
  1. Meng alles goed door elkaar behalve de worcestersaus.
  2. Draai er kleine bolletjes van (zo groot als soepballetjes).
  3. Breng water met een scheutje worcestersaus aan de kook.
  4. Voeg de balletjes toe.
  5. Breng terug aan de kook en laat 1 à 2 minuten doorkoken.
  6. Giet af.

Voor de saus

  • 500 ml kippenbouillon
  • 150 ml room
  • roux (40 g bloem en 40 g goede boter)
  • 250 g Parijse champignons
  1. Breng de kippenbouillon met de room aan de kook.
  2. Bind met de roux
  3. Kuis de champignons, snij in vier, bak ze even aan in olijfolie en pers er een halve citroen over.
  4. Meng de balletjes, champignons en de kip onder de saus.

Afwerking

Verwarm 4 bouchées (pasteitjes) in een oven van 150° C.
Vul ze!
Lekker met puree of frietjes.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!