Deze ribbetjes zijn uiteraard ook lekker op de barbecue!
- 1 kg spareribs
- olie
- 2 ajuinen
- 10 eetlepels wijnazijn
- 1 koffielepel mosterd
- 100 g vloeibare honing
- 4 eetlepels worcestersaus
- 2 teentjes knoflook gepeld en versnippert
- 1 koffielepel basilicum (gedroogd)
- 1 koffielepel tijm
- 1 eetlepel sambal
- 2 koffielepels zout
- 2 koffielepels paprikapoeder
- Snijd de ajuinen in fijne stukjes.
- Stoof de ajuin zonder kleuren in 10 minuten glazig.
- Doe al de ingrediënten bij de ajuin.
- Laat even doorkoken.
- Laat de marinade afkoelen.
- Giet de marinade over de ribbetjes en laat een nacht in de koelkast marineren
- Bak de ribbetjes in een oven van 180°C in ca 60 minuten.
- Strijk de ribbetjes onder het bakken in met de marinade.