Deze middag stond er een man in de supermarkt, aan de rayon van de pasta, te bellen met zijn vrouw: “Welke pasta moet ik nemen?”
“Spaghetti… met bolognesesaus, weeral!”
Ik had veel zin om dit recept uit te leggen maar heb het maar niet gedaan.
Deze pasta met tonijn is hier bij ons een klassieker. Maar het was lang geleden dat ik hem nog eens gemaakt had.
Voor 4 personen:
- 500 g pasta naar keuze
- 500 g tonijn uit een blikje
- 200 ml water
- 2 koffielepeltjes tomatenpuree
- 1/2 blokje kippenbouillon
- scheutje worcestersaus
- 20 g boter
- 20 g bloem
- snuifje chilipoeder
- 1/4 koffielepel gedroogde dille
- 1 sjalot
- 120 ml room
- Maak een roux met de bloem en de boter.
- Breng het water met kippenbouillon, tomatenpuree, room, worcestersaus, chilipoeder en dille aan de kook.
- Bind met de roux.
- Pel en versnipper de sjalot.
- Was de champignons en snij in schijfjes.
- Bak de sjalot in wat olijfolie aan en bak de champignons even mee.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Voeg de tonijn en de tomatenroomsaus aan de champignons toe en warm nog even door.
- Kook de pasta beetgaar en serveer met de saus.
Tip !
Is de saus te dik?
Voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe!