Columbus bracht de paprikaplanten naar Europa na zijn ontdekking van Amerika.
De paprika is rechtstreeks verwant aan de chilipeper.
De paprikaplant behoort tot de familie van de nachtschade.
De groene paprika is een onrijpe vrucht die volledig rood kleurt als ze rijp is.
De rode paprika bevat dubbel zoveel vitamine C als groene paprika’s.
De bekendste kleuren voor paprika’s zijn rood, groen en geel maar er bestaan ook oranje, zwarte, paarse, purpere en witte paprika’s.
Paprika’s worden beter niet in de koelkast bewaard maar bij een temperatuur van 10 à 13 graden.
Paprika’s zijn zeer gezond. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en zo goed als geen calorieën.
Het eten van paprika gaat infecties tegen en helpt beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten. Paprika’s bevatten ook nog eens de zeldzame B-vitamine PQQ, die een belangrijke rol speelt bij de vruchtbaarheid. (bron:The greenery)
Paprika is een veelzijdige groente en laat zich eindeloos combineren.
Mis onze nieuwsbrief niet!
Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!