1. Chocolade bewaar je best op kamertemperatuur en niet in de koelkast, tenzij voor producten met room, zoals bepaalde pralines.
  2. “Chocolade” is in 1999 voor de rechter moeten verschijnen. “Chocolade” werd ervan beschuldigd verslavend te werken en je zou er dik van worden. De rechter sprak “de verdachte” op het einde van het proces vrij.
  3. Witte chocolade is eigenlijk geen chocolade omdat er geen cacaobestanddelen in zitten. Witte bevat alleen cacaoboter
  4. Chocolade verdraagt geen vocht, in een vochtige omgeving krijgt chocolade een doffe kleur. Dus bewaar chocolade goed verpakt op een droge verluchte plaats, beschut tegen licht.
  5. Chocolade is geurgevoelig, bewaar chocolade niet bij producten met sterke geuren.
  6. Chocolade wordt niet beter met de jaren integendeel, chocolade krijgt een doffe kleur en verliest zijn smaak.
  7. Mignonnette van Cote d’or is gemaakt ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van Brussel in 1935, het was een staaltje om te laten degusteren.
  8. Cote d’Or bestaat dit jaar 125 jaar
  9. Zwarte chocolade denkelijk niet zo gezond is als gedacht, flavanol is normaal sterk aanwezig in chocolade en is inderdaad goed voor het hart, maar flavanol is bitter en wordt daarom door veel fabrikanten verwijderd.
  10. In België staat de grootste chocolade fabriek van de wereld.


Foto’s: Côte d’Or

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!